3 Card Solitaire is een kaartspel, gebaseerd op het populaire spel Solitaire, ook wel “Klondike” of “Patience” genoemd. Altijd al online patience willen spelen? In dit artikel lees je hoe het werkt en waar je het kunt spelen! Gratis dankzij een gratis casino bonus of voor echt geld, als u gratis een gokje waagt! In beide gevallen kunt u er echt geld mee winnen!

3 Card Solitaire (we zullen het voor het gemak vanaf nu ‘online patience spelen’ noemen) wordt gespeeld met een stok van 52 kaarten en het is de bedoeling om alle kaarten vrij te spelen richting vier stapels, waar ze per symbool gesorteerd worden van Aas tot Koning.

Klik voor € 10 gratis spelkrediet om Online Patience te spelen

Online Patience spelen

Het speelveld bij online patience spelen bestaat uit een aantal gebieden:

• De stapel: als eerste hebben we de stapel. De kaarten op de stapel – links bovenin uw scherm – liggen omgekeerd en u kunt hieruit kaarten halen om online patience te spelen. Dit zijn dan de speelkaarten.
• Basisstapels: bovenin uw scherm (rechts) liggen vier stapels. Op deze stapels dient u per symbool (aas, schoppen, klaver en ruiten) de kaarten van Aas tot Koning op de stapel te leggen. Hoe meer kaarten u op de stapel weet te leggen, hoe meer u wint!

online patience spelen 3 card solitaireNa het schudden van het kaartspel worden 28 kaarten van links naar rechts verdeeld over 7 kolommen. De eerste kolom heeft één kaart, de tweede rij heeft twee kaarten en zo verder tot de zevende kolom die zeven kaarten heeft. De bovenste kaart van elke kolom wordt open gelegd. Alle overige kaarten worden omgekeerd op het speelveld gelegd.  De overige 24 kaarten liggen – afgedekt – op de stapel.

De eerste kaart die u tijdens het online patience spelen op de stapels rechts bovenin plaatst is altijd een aas. Op een harten aas legt u vervolgens een harten 2, een harten 3 en zo verder tot de harten Koning. Elke keer dat u een kaart wegspeelt naar een van de basisstapels wint u tot 3 keer het bedrag wat u heeft ingezet per kaart.

Kaarten die u (nog) niet op de basisstapels kwijt kunt, legt u in een van de 7 kolommen. U dient wel de kaarten in aflopende volgorde en met afgewisselde kleuren te leggen. Onder een schoppen 8, dient een harten 7 of een ruiten 7 gelegd te worden. Als een kolom leeg is, mag u hier een Koning plaatsen.

3 Card Solitaire

Deze variant van online patience spelen heet 3 Card Solitaire omdat de kaarten per 3 uit de stapel worden getrokken. U krijgt drie kaarten te zien, maar u kunt slechts de bovenste spelen. Speelt u deze kaart weg naar een van  7 kolommen of zelfs naar een van de basisstapels rechts bovenin het scherm, dan kunt u spelen met de 2e kaart. Lukt het u om ook de 2e kaart weg te spelen, dan speelt u met de 3e kaart. Speelt u deze ook weg, dan speelt u met de kaarten die over zijn gebleven uit de vorige keren dat u 3 kaarten uit de stapel heeft getrokken.

Als u niet meer verder kunt spelen, pakt u de volgende drie kaarten uit de stapel. Dit totdat de stapel leeg is. U kunt de stapel dan omdraaien en verder spelen. Dit kan tot drie keer toe bij online patience spelen.
De maximale winst wordt behaald als u alle 52 kaarten wegspeelt richting de basisstapels. Inzetten kan al vanaf € 0,02 per kaart en tot € 20 per kaart. Let wel: per kaart. € 0,02 per kaart is € 1,04 per spel. € 20 per kaart is € 1.040 per spel. Het grote voordeel is dat u altijd wel wat kaarten wegspeelt en dus altijd wel iets wint bij online patience spelen. Per kaart die u wegspeelt krijgt u 3 keer de inzet per kaart. Als u met € 1 per kaart speelt, kunt u dus maximaal € 3 maal 52 = € 156 winnen!

Klik voor € 10 gratis spelkrediet om Online Patience te spelen