Magic Dice is in Grobbendonk gevestigd aan de beruchte gewestweg tussen Herentals en Lier. Magic Dice Grobbendonk is dan ook nog eens gevestigd in het pand waar vroeger de beruchte discotheek Karat huisde. Deze discotheek ging zondagochtend open en ging pas de ochtend daarop dicht. In 2001 bepaalde de rechter dat deze in de regio gekende discotheek voor een periode van tien jaar dicht moest, omdat tijdens invallen enorme hoeveelheden drugs werden aangetroffen. Na het faillissement van de eigenaresse, nam Slots BVBA, het bedrijf achter Magic Dice, dit pand over.

Magic Dice Grobbendonk – Liersesteenweg 125 – Grobbendonk

Magic Dice Grobbendonk

De opvallende lichtgevende paal van Magic Dice Grobbendonk

Na een grondige verbouwing van het pand, ging Magic Dice open. DiceGames ging een kijkje nemen in deze speelautomatenhal in Grobbendonk.  Typisch Vlaams: links en rechts langs de weg zagen we met vooral veel rode lichten van bars nog de restanten van de wilde tijd van weleer aan deze gewestweg. Ooit zochten langs deze weg soldaten die de hele week gelegerd waren in de kazerne van Grobbendonk hun vertier en lieten diamantslijpers en bouwondernemers uit de omgeving hier hun zwarte geld rollen.

Ook het pand van Magic Dice valt direct op. Vanaf de E313-afslag 20 (Herentals-West) ligt het richting Nijlen net voor de bebouwde kom van Nijlen aan de linkerkant. Gezien de lichtgevende reclameborden, is dit pand nauwelijks te missen.

Magic Dice heeft over het algemeen redelijk familiair ogende speelautomatenhallen. Ook deze speelautomatenhal in Grobbendonk valt onder deze noemer. Omdat de speelautomatenhal wat buiten de bebouwde kom van Grobbendonk en Nijlen ligt, komen de meeste gasten hier met de auto. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Om binnen te geraken, dien je eerst aan te bellen, waarna de bediende van Magic Dice je binnen laat. In een entreehalletje vindt de ontvangst plaats. Als je al eens eerder bij Magic Dice bent geweest, kun je doorlopen op vertoon van je identiteitskaart. Wie nog nooit eerder binnen is geweest bij Magic Dice, dient eerst z’n identiteitsbewijs te laten kopiëren en deze kopie te ondertekenen.

In de entreehal staat ‘n grote bokaal die dient voor de Mister Magic Dice verkiezing en liggen veel foldertjes van snackbars die eten bezorgen en ook van de bars verderop in deze straat.

Bijna alles gaat hier cashless. De meeste speelautomaten accepteren munten van één euro, maar het is aan te raden om te spelen middels de magneetsleutel die je te leen krijgt van Magic Dice. Hierop kun je een bedrag storten, waarna je op alle speelautomaten kunt spelen met deze magneetsleutel.

Magic Dice Grobbendonk

De speelzaal van Magic Dice Grobbendonk

Gold Spinner Magic Dice Grobbendonk

De Gold Spinner, een van de dice games bij Magic Dice Grobbendonk!

Heel groot is Magic Dice Grobbendonk niet. Helemaal achterin is een rookhok voor mensen die tussen het spelen door een sigaretje willen roken en rechts van de entree is ‘n lounge-achtige bar waar ook een live betting machine staat. Hier kun je geld inzetten op sportwedstrijden. Deze live betting terminal wordt telkens real time bijgewerkt, zodat je altijd beschikt over de meest actuele informatie.

In de zaal van deze speelautomatenhal staat ‘n groot, geautomatiseerd roulette. Aan deze tafel kunnen ongeveer twaalf spelers tegelijk roulette spelen.  Op een centraal scherm en op je eigen scherm kun je alles volgen: van de laatst gevallen nummers tot statistieken hoe vaak een bepaald nummer is gevallen. Hoewel er geen dealers staan, werkt deze roulette niet middels een random nummer generator, maar wordt er automatisch een balletje in het wiel geslingerd, waarna de zwaartekracht haar werk doet.

Verder staan er – als we goed hebben geteld – achttien speelautomatenhallen. Hiervan zijn er zes zogenaamde dice slots en zijn de andere twaalf dice games. Helaas weinig variatie, want de Gold Spinner en de Diamond Dice vonden we meerdere malen terug. Niet dat dat zo heel veel uitmaakt, want over het algemeen lijken dice games altijd wel veel op elkaar. Videopoker-kasten hebben we helaas niet teruggezien bij Magic Dice Grobbendonk.

De medewerker van Magic Dice was vriendelijk en behulpzaam. Je kunt bij deze medewerker terecht voor vragen over de spellen van Magic Dice Grobbendonk, maar ook om bijvoorbeeld wat te bestellen. Tegen betaling van € 1,50 zijn er frisdranken en versnaperingen verkrijgbaar. Dit betreffen vooral kleinere snacks als chips, worstjes en meer van dat. Wie echt honger heeft, kan ‘n pizza of shoarmaschotel laten bezorgen door een van de snackbars uit de omgeving.

Aan de bar liggen ook wat kranten en ook de televisie staat aan, zodat je niets hoeft te missen van bijvoorbeeld een belangrijkste voetbalwedstrijd.

Eindconclusie over Magic Dice Grobbendonk

Dit is ‘n familiair ogende speelzaal die vermoedelijk vooral draait op vaste klanten. De mensen die er waren leken zich prima thuis te voelen en hadden volop plezier. Het draait bij Magic Dice Grobbendonk vooral om spelen! Buiten de speelautomaten is er weinig tot geen vermaak en mensen die komen om gratis veel frisdrank te drinken of snacks naar binnen te werken, gaan beter naar de Aldi om daar wat nootjes te halen.

De zogenaamde basisvoorwaarden zijn prima. Er is ‘n live betting terminal, het personeel is vriendelijk en behulpzaam, je kunt hier in alle rust ‘n gokje wagen, het is lekker warm binnen en buiten is er ruim voldoende parkeergelegenheid waar je veilig en gratis je auto kwijt kunt. Hiermee is Magic Dice Grobbendonk een prima alternatief voor speelautomatenhallen in de stadscentra van Antwerpen, Lier en Turnhout, waar je moeilijk een parkeerplaats vindt en je zult moeten betalen voor die parkeerplaats.

Bekijk hier de aflevering van Jambers over discotheek Karat: