Magic Dice Scherpenheuvel

Magic Dice Scherpenheuvel

Deze vestiging van Magic Dice is te vinden aan de Mannenberg 28 in Scherpenheuvel. Dit is de N10, een redelijk drukke gewestweg die Aarschot verbindt met Diest. Het is hiermee een van de negen vestigingen die Magic Dice in Vlaanderen heeft. Hiervan zijn er vier gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, waaronder ook deze vestiging in Scherpenheuvel.

Scherpenheuvel is ‘n katholiek bedevaartsoord waar je ‘n kaarsje kunt laten branden bij Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel of een bezoekje kunt brengen aan de indrukwekkende basiliek. Maar er wordt ook gegokt in Scherpenheuvel.

Magic Dice

De vestigingen van Magic Dice kenmerken zich door een familiaire uitstraling. Toen wij een kijkje kwamen nemen in deze Magic Dice-vestiging, was er verder geen enkele, andere speler aanwezig. Dat was misschien maar goed ook, want de parkeergelegenheid bij deze Magic Dice Scherpenheuvel is zeer beperkt. De registratie ging vrij vlot. Iedereen die de eerste keer binnen gaat bij Magic Dice Scherpenheuvel, moet zich registreren als nieuwe speler bij Magic Dice Scherpenheuvel. Dit is ook het geval als je al eens in andere vestigingen van Magic Dice bent geweest, zoals bijvoorbeeld Magic Dice Grobbendonk. Handig is anders, maar dit zijn regeltjes die zijn bedacht door de Belgische overheid en niet door Magic Dice zelf.

Magic Dice Scherpenheuvel

Master Dice Magic Dice Scherpenheuvel

Magic Games II: een kast met vijf verschillende spelletjes!

Deze vestiging van Magic Dice wordt uitgebaat door Slots BVBA. Dit is ook de uitbater van de Magic Dice-vestigingen in Grobbendonk, Lier, Holsbeek en Boutersem en gelieerd aan Euro Gaming. Van maandag tot donderdag is Magic Dice Scherpenheuvel geopend tussen 12 uur ‘s middags en 2 uur ‘s nachts. Vrijdag is Magic Dice Scherpenheuvel een uurtje langer open. Op zaterdag is Magic Dice Scherpenheuvel geopend tussen 2 uur ‘s middags en 3 uur ‘s nachts. Op zon- en feestdagen is Magic Dice Scherpenheuvel een uurtje korter geopend.

De speelautomatenhal in Scherpenheuvel bestaat uit twee etages. Je komt binnen op de begane grond en de speelautomaten staan een verdieping lager. Het voordeel hiervan is dat je niet constant het idee hebt dat er iemand op je vingers staat te kijken. Voor je kunt spelen moet je wel even je identiteitskaart laten zien en als het de eerste keer is dat je hier komt, je spelersfiche ondertekenen.

Zoals gezegd, een verdieping lager staan de speelautomaten. Hiervan staan er vijf in een speciaal rookhok. Je kunt bij Magic Dice in Scherpenheuvel dus gokken tijdens het roken. Of roken tijdens het gokken, net zoals je wilt. In het rookhok staan de dice games Gold Spinner, Lucky Dice en Deal or no Deal, de dice slot Multi Dices en de multi-game automaat Master Games waar je kunt kiezen uit vijf verschillende spelletjes, waaronder ook American Poker II, een videopoker spelletje.

De speelautomaten bij Magic Dice in Scherpenheuvel

Magic Dice Scherpenheuvel

Roken en gokken tegelijk: het kan in Scherpenheuvel.

Buiten het rookhok staan ook wat speelautomaten. Een speelautomatenhal mag bestaan uit maximaal 30 speelautomaten en er mogen maximaal drie tafels om geautomatiseerd roulette te spelen, staan. Magic Dice haalt dit aantal niet. Wij telden 5 speelautomaten in het rookhok, 18 speelautomaten buiten het rookhok, een multi-player roulette voor zes spelers en ‘n automaat waarmee je je spelerskey op kunt laden.

Wat opvalt is dat er wel veel verschillende speelautomaten staan. Dice Spinner is in Scherpenheuvel kennelijk de populairste speelautomaat, want Dice Spinner is 5 keer te vinden in deze Magic Dice-vestiging. Dice King drie keer, Lucky Dice twee keer, de Gold Spinner twee keer, Multi Dices twee keer, Master Games II twee keer en Montana Dice twee keer. Verder kun je hier nog Fantom Dice en Hot Spot spelen.

Wat is er verder nog te doen bij Magic Dice in Scherpenheuvel?

Niet veel. Dat mag wettelijk gezien ook helemaal niet. De wet is zo ingericht dat je in een speelautomatenhal zo ongeveer alleen kunt spelen. Ander vermaak is uit den boze.

In de Belgische wetgeving is er namelijk vooral veel verboden. Een geld automaat is verboden, dus zorg ervoor dat je voldoende geld meeneemt als je wilt gaan spelen in deze vestiging van Magic Dice in Scherpenheuvel. Tegen betaling van € 1,50 kun je ‘n glas frisdrank kopen. Alcohol is verboden en speelautomatenhallen mogen van de Belgische overheid aan spelers geen gratis frisdrank weggeven en deze frisdrank ook niet onder de marktprijs verkopen. Kortom: betalen voor je drinken en voor de hongerige gokkers zijn er alleen wat kleine snacks. Tip: naast deze speelautomatenhal is een frituur gevestigd en de frieten hier smaken uitstekend!

Eindrapport: Magic Dice Scherpenheuvel

Kortom: voor het ultieme Las Vegas-gevoel moet je niet in Scherpenheuvel zijn. Magic Dice weet dat zelf ook wel. In de speelautomatenhal liggen prominent foldertjes die20160301_175432 bezoekers moeten wijzen op de mogelijkheid om online te spelen op de website van Magic Dice. In het foldertje staat een gedetailleerde uitleg hoe je een account aan kunt maken bij Magic Dice en dat je voor je om echt geld gaat spelen, eerst met 200 fun credits wat kunt oefenen.

Het is een momentopname natuurlijk, maar toen wij er waren was het niet druk. Toen we binnenkwamen was er niemand, we hebben verder ook niemand binnen zien komen en toen we weggingen was er nog steeds niemand. Het was weliswaar dinsdagavond, wat vast niet de drukste dag is, maar toch…

Minpunt is ook de zeer beperkte parkeergelegenheid. Als het druk is, kun je niet recht voor de deur parkeren en zul je dus elders een parkeerplek moet zorgen. Hier in de omgeving heb je ook nog Magic Dice Boutersem en Napoleon Games Bekkevoort. Stevige concurrentie dus voor Magic Dice Scherpenheuvel, om nog maar niet te spreken over de online casino concurrentie!