Ierser kan het bijna niet: een in het groen gestoken kabouter. Het is tevens het symbool waarmee je flink kunt binnenlopen in de slot game Irish Eyes 1. Alle symbolen en de lay-out van de game is volledig afgestemd op Ierse folklore. Wanneer je de Ierse kabouter aan jouw zijde hebt, maak je kans op grote prijzen. Het symbool helpt jou namelijk om winnende combinaties te maken. Het wordt ook wel het ‘wild’ symbool genoemd. Niet alleen zie je je inzet vermenigvuldigd wanneer er meerdere kabouters in een winlijn verschijnen, je kunt het symbool ook inzetten om andere symbolen te vervangen. De kabouter completeert iedere wincombinatie die mogelijk is, wanneer hij de rij van 3, 4 of 5 afmaakt. Tot slot kun je extra prijzen (tot wel 100 keer je inzet) winnen als de kabouter op zowel de eerste als de laatste rol verschijnt. De positie van de kabouter op de rol maakt hierbij niet uit. Dit is een extra feature in het spel, naast een andere bonus game, waar later meer over wordt verteld. Dit maakt de slot game veelzijdig, verrassend en constant leuk om te spelen.

Scatter lady

Veel slot games kennen een zogenaamd scatter symbool. Zo ook Irish Eyes 1. Dit symbool kan zorgen voor interessante vermenigvuldigingen en ze kunnen je toegangspoort tot het bonusspel vormen. In dit spel is een, uiteraard roodharige, Ierse lady. Het leuke aan dit symbool is dat het niet uitmaakt waar het op de rol verschijnt, om toch te leiden tot een vermenigvuldiging. Het is dan ook de enige uitzonderlingen op de winlijnen, waarbij de symbolen wel in een bepaalde volgorde moeten staan om te resulteren in een winstgevende combinatie. Bij de scatter lady maakt het dus niet uit op welke rol ze verschijnt en waar het symbool op de rol verschijnt.

Irish Eyes dice slot

Ook het bedrag dat wordt vermenigvuldigd door de scatter lady verschilt van dat van een ‘gewone’ wincombinatie. Normaliter moet je een inzet plaatsen en aangeven hoeveel winlijnen je wilt ‘activeren’. Alleen combinaties die op deze winlijnen worden gemaakt, zijn winstgevend. Je totale inzet per spin is een vermenigvuldiging van het aantal winlijnen met je inzet. Winnende combinaties zorgen ervoor dat je een vermenigvuldiging van je inzet krijgt uitgekeerd, ongeacht het aantal winlijnen. Wanneer er meerdere scatter ladies verschijnen bij een spin, wordt echter je totale inzet (dus: inzet keer winlijnen) vermenigvuldigd. Wanneer er 2 scatter ladies (ongeacht waar) verschijnen, wordt je totale inzet verdubbeld. Hoe meer scatter ladies, hoe hoger de vermenigvuldigingsfactor. 3 scatter ladies zorgen voor een vermenigvuldigingsfactor 5, 4 scatter ladies vermenigvuldigen de totale inzet met 20 en wanneer iedere rol een scatter lady laat zien, krijg je direct 100 keer je totale inzet.

Wanneer er 3 of meer scatter ladies (van links naar rechts) verschijnen, start het bonusspel. Dit houdt in dat je 12 bonus spins krijgt. De prijs die hoort bij een wincombinatie wordt in het geval van de bonus spins verdrievoudigd.

In het Ierse landschap op zoek naar de pot met goud

Het hele spel is afgestemd op het beeld dat we hebben van Ierland. Dit zorgt ervoor dat je je in een mooi, kleurrijk, heuvelachtig landschap waant. Zowel de achtergrond als de symbolen doen denken aan een omgeving die lijkt op een omgeving die we kennen van de hobbits uit Lord of the Rings. De symbolen waar je het meeste geld mee verdient (indien je er een winnende combinatie mee maakt) zijn een dergelijk landschap met een regenboog die achter de heuvels lijkt te eindigen en een afbeelding van een pot goud. Zodoende krijg je echt het idee dat je in een mooi groen landschap op zoek moet naar een pot goud die bij het uiteinde van de regenboog staat. Wanneer je een slot game speelt ben je in feite ook op zoek naar een pot goud, deze gegevens komen mooi samen in de slot game Irish Eyes 1.