Nationale Loterij organiseert snoepreisjes voor topverkopers

De uitkeringspercentages van de Nationale Loterij zijn extreem laag. Van elke ingelegde euro gaat amper de helft naar de prijzenpot. Ter vergelijking: van elke ingelegde euro op dice games gaat ongeveer € 0,97 terug naar de spelers, bij online slots ook rond de € 0,97 en bij Videopoker zelfs € 0,99. Hoe dit kan? Doordat er veel geld naar goede doelen gaat en doordat verkopers van loten van de Nationale Loterij worden beloond met snoepreisjes. Ook stimuleert De Nationale Loterij het Belgische wielrennen. Dit doet men door grote salarissen te betalen aan de Fransman Tony Gallopin en de Duitsers Marcel Sieberg en André Greipel..

2,2 miljoen euro aan snoepreisjes

De afgelopen 8 jaar werd er maar liefst 2,2 miljoen euro besteed aan vakanties voor de beste verkopers van de Nationale Loterij. Ook dit jaar ontvingen alle 5.300 Lotto-verkopers in België weer een e-mail waarin ze worden opgeroepen om de komende maanden “ver te gaan” bij het verkopen van loten. De e-mail heeft als titel “Hoe ver wil jij gaan?”. De beste 60 verkopers mogen met hun partner op reis naar Senegal. Compleet all-in en volledig verzorgd en betaald door de Nationale Loterij. Totale kostprijs: € 310.000.

Hoewel de politiek in de persoon van Stefaan van Hecken van Groen nu pas vragen stelt, organiseert de Nationale Loterij al sinds jaar en dag reisjes voor de beste verkopers. En het moet steeds luxer, langer en duurder. 8 jaar geleden gingen de topverkopers een paar dagen naar Sardinië.  Al snel werd dat vervangen door een cruise van 7 dagen in Brazilië, een safaritocht in Kenia en nu dus een volledig verzorgde reis naar Senegal.

Agressieve reclamecampagnes

De Nationale Loterij jut de verkopers doorlopend op om meer loten en kansspelen te verkopen. Elk jaar moet er meer verkocht worden. Dat één op de vier verkooppunten krasloten verkoopt aan minderjarigen, lijkt de Nationale Loterij niet te deren. Het verkopen van krasloten aan minderjarigen wordt in de hand gewerkt door het opjutten van de verkopers door de Nationale Loterij. Er moet al maar meer worden verkocht. Het is nooit genoeg. Laten we ook niet vergeten dat dit reisje slechts een extraatje is. De Nationale Loterij keert jaarlijks al bijna 100 miljoen euro uit aan commissie en bonussen voor de verkopers. In april klaagde de N-VA over de agressieve verkoopmethodes en reclamecampagnes van de Nationale Loterij.

Navraag bij de Nationale Loterij leert dat men er totaal geen kwaad in ziet. Woordvoerster Christel Vervloesem zegt: “Verkopers krijgen inderdaad al commissies en bonussen. Wij willen de topverkopers echter ook op een persoonlijke manier bedanken. Wij vonden er dan niet beter op dan dure reizen te organiseren. Bovendien kweken we zo commitment bij de verkopers en versterken we de band tussen de verkopers en de Nationale Loterij”.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment