De Griekse mythologie spreekt nog steeds tot de verbeelding. Er wordt nog steeds regelmatig verwezen naar Griekse helden (Hercules, Ajax), goden (Zeus, Apollo, Poseidon) en plaatsen (Athene). Om de twee jaar staat het hele land weer op zijn kop wanneer de Olympische Spelen worden georganiseerd. Dit alles hebben we aan de Grieken te danken. Door het gebruik van heftige muziek en geluiden, en door de layout en de gebruikte symbolen, word je tijdens het spelen van de slot game 300 shields mee teruggesleurd naar de tijd van de oude Grieken, terwijl je tegelijkertijd de spanning ervaart van het wagen van een gokje.

Oorsprong en symbolen

300 Shields is gebaseerd op de film 300, die op zijn beurt geïnspireerd is door een stripboek. De titel verwijst naar een legendarische veldslag (de slag bij Thermopylae) van de koning van Sparta, Leonidas. Hij wist met een piepklein leger van zo’n 300 soldaten bijna het enorme leger van de koning van Perzië Xerxes 1 te verslaan. Nog steeds wordt deze strijd gezien als een van de meest onmogelijke veldslagen in de geschiedenis.

Ondanks het verlies, wordt de strijd die Leonidas voerde gezien als heroïsch. Dit is terug te zien aan de symbolen die worden gebruikt in 300 Shields. De symbolen zijn grotendeels afgeleid van de afbeeldingen van het stripboek 300. Onder de symbolen zijn vier verschillende plaatjes. De plaatjes die het meest waard zijn, zijn die van een boogschutter en die van een oorlogsschip. Plaatjes van wapens (een mes of een afbeelding van pijlen die door de lucht vliegen) zijn iets minder waard, maar je verdient er nog altijd meer mee dan de overige symbolen. De overige symbolen zijn symbolen die we kennen van speelkaarten. De symbolen worden echter weergegeven in klassieke stijl. Om aan te geven dat in het spel wordt verwezen naar een veldslag, is er een pijl te zien die in het symbool steekt. Net als in een kaartspel zijn de A en de K het meest waard, daarna de Q en de J en daarna de 10 en de 9. Er zijn nog twee symbolen met een speciale functie, deze zullen later aan bod komen.

De gameplay spreekt voor zich

Een groot voordeel van deze slot game is het feit dat de gameplay vrij simpel is. De regels zijn niet moeilijk te doorgronden en worden bovendien helder uitgelegd in de ‘info’ optie die je kunt selecteren tijdens of voor het spelen.

300 Shields Golden Palace

300 Shields is een slot game met 5 rollen en met 25 mogelijke wincombinaties. De minimale inzet per spin is 2 cent en je kunt maximaal 40 cent inzetten. Ook kun je zelf bepalen hoeveel winlijnen er meetellen voor je spin. Als je kiest voor 1 winlijn, kun je alleen combinaties maken met de middelste symbolen van iedere rol, die dus 1 lijn vormen. Wanneer je kiest voor 25 wincombinaties, is de kans groot dat je een winnende combinatie maakt. De inzet per spin wordt bepaald door het vermenigvuldigen van het aantal winlijnen met je inzet. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor 4 winlijnen en je zet 20 cent in, dan betaal je 20 cent voor die spin.

Extra symbolen en een leuk bonusspel

Naast de benoemde symbolen zijn er twee extra symbolen: een warrior en een schild. Beide hebben ze een speciale functie in het spel. Wanneer het symbool van de warrior verschijnt, kan deze ingezet worden als ieder ander symbool, teneinde winnende combinaties te maken. Een warrior kan dus in plaats komen van alle andere symbolen in winnende rijen. De warrior kan echter niet ‘de gedaante aannemen’ van het schild.

Het schild heeft een bijzondere functie. Wanneer meerdere schilden verschijnen op de rollen na een spin, wordt je inzet vermenigvuldigd. De hoogte van de vermenigvuldigingsfactor is afhankelijk van het aantal schilden. Het bijzondere is dat het niet uitmaakt waar de schilden staan, ze betalen altijd uit. Het is dus niet afhankelijk van de vorm van de winlijnen. Ook wordt al het geld dat je inzet voor die spin vermenigvuldigd. Dus niet alleen de inzet, maar de inzet keer het aantal winlijnen.

Wanneer er drie schilden zichtbaar zijn, start er bovendien een bonusspel. Tijdens het bonusspel worden winsten verdubbeld. Deze verdubbelingen kunnen blijven oplopen, waardoor je met het bonusspel steeds hoger oplopende winsten kunt behalen. Het bonusspel geeft de slot game een leuke extra dimensie, waardoor het een zeer veelzijdige slot game is.

SPEEL 300 SHIELDS